De chronologie van Volkswagen bedrijfswagens

Bij Volkswagen doen ze niet zo zeer aan revolutie, maar aan evolutie. Daarom leuk om de verschillende modellijnen eens op chronologische volgorde te zetten. We beginnen uiteraard met de Transporter.

VW Transporter T1VW Transporter T1.VW Transporter T2VW Transporter T2.VW Transporter T3VW Transporter T3.VW Transporter T4VW Transporter T4.VW Transporter T5VW Transporter T5.VW Transporter T6VW Transporter T6.

Bij de VW Caddy is men wat minder consequent. De eerste generatie baseert op de VW Golf, de tweede op de Seat Ibiza en heeft een pick up op Skoda basis. De derde en vierde generatie baseren op de Touran.
VW CaddyVW CaddyVW CaddyVW CaddyVW Caddy

Net als de Caddy telt ook de grote bus inmiddels 4 generaties. De eerste twee daarvan waren LT’s, de derde en vierde Crafters. VW LT 1st genVW LT 1st gen.VW LT 2nd genVW LT 2nd gen, gebaseerd op de Mercedes-Benz Sprinter.VW Crafter 1st genVW Crafter 1st gen, gebaseerd op de Mercedes-Benz Sprinter.VW Crafter 2nd genVW Crafter 2nd gen, samen met de MAN TGE ontwikkeld.

De pick ups.
VW TaroDe VW Taro was een gerebadgede Toyota Hi-Lux.VW AmarokDe VW Amarok is een eigen ontwikkeling.

Vroeger had VW bij ons ook trucks, samen met MAN.
MAN-VW G90MAN-VW G90.

Als opvolger daarvan haalde VW een model uit Brazilië.
VW L80VW L80.

In Brazilië zijn ook zwaardere modellen te krijgen.
VW ConstellationVW Constellation.

Uiteraard zijn er ook bedrijfwagenversies van diverse personenwagens verschenen in de loop van de jaren.VW upVW up!.VW PoloVW Polo.VW GolfVW Golf.VW TouranVW Touran.VW TiguanVW Tiguan.VW PassatVW Passat.VW SharanVW Sharan.VW TouaregVW Touareg.

One Response

  1. Jan Clevering 3 april 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *