Koopman zet Blockchain in voor de Automotive Supply Chain

Als eerste logistieke dienstverlener in Europa zet Koopman Logistics Group blockchain-technologie in om logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte auto’s volledig te digitaliseren. Hiermee kunnen zeer grote kostenbesparingen worden gerealiseerd in de logistieke keten.

In april levert Koopman de eerste auto af waarvoor geen papieren vrachtbrief is aangemaakt. Voor de opdrachtgever van het transport, Pon Logistics, betekent dit een volledige digitalisering van het vervoer van de auto van de opslaglocatie naar de dealer. Daarmee wordt het afleverproces volledig digitaal afgehandeld. Omdat het hele proces zich bevindt in een blockchain-omgeving, zijn data optimaal beveiligd en onveranderbaar.
Mercedes-Benz Actros MP3
Inzicht in de logistieke keten
Jon Kuiper, CEO Koopman Logistics Group: ” Als eerste logistieke automotive-dienstverlener in Europa hebben wij het gehele logistieke proces gedigitaliseerd door middel van blockchain. Blockchain maakt het mogelijk om logistieke data versleuteld op te slaan, zodat manipulatie niet meer mogelijk is. Door in de hele logistieke keten alle data van het voertuig vast te leggen, geven we onze klanten enorme mogelijkheden om het inzicht in hun keten te vergroten en hun processen te optimaliseren. Bovendien wordt zo voorkomen dat met kilometerstanden wordt gefraudeerd, een bekend probleem bij de internationale verkoop van gebruikte voertuigen. Daarnaast helpen wij de grote automobielfabrikanten waarvoor wij werken, om voor hun dealers meer inzicht te verschaffen over het daadwerkelijke moment van levering van de bestelde auto”.
Mercedes-Benz Actros MP4
Digitale diensten
Het gebruik van blockchaintechnologie past in de strategie van de Koopman Logistics Group die er op gericht is klanten inzicht te geven in hun hele logistieke keten. Dankzij blockchaintechnologie kunnen naast ‘track & trace’ ook alle overdrachtsprocessen in de keten worden gedigitaliseerd. Denk daarbij aan de vrachtbrief, douaneprocessen, facturatie en betaling. Omdat data in een blockchain onveranderbaar zijn, kunnen processen als facturatie en betaling volledig worden geautomatiseerd, wat enorme besparingen in processen kan opleveren.
Mercedes-Benz Actros MP2
Klanten van Koopman zijn automobielfabrikanten, importeurs en grote fleetowners. Na de operationele tests van het volledig digitaliseren van het logistieke proces met behulp van blockchain zal Koopman Logistics Group de technologie voor al zijn klanten beschikbaar maken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *