De allereerste Retro Truck Tour

Vandaag organiseerde Jan Jaap Verweij de allereerst Retro Truck Tour, voor trucks gebouwd tussen 1980 en 2005 (maximaal euro 3, en met schijf). Er deden ruim 100 trucks mee. De start was bij Van Winkoop in Ermelo, zodat het verschil met een ‘reguliere’ oldtimerrit direct erg duidelijk was, daar startte de OCV Lenterit twee weken geleden tenslotte ook al. De grootste verschillen: veeeeeel minder grijze kopjes, toch een iets andere sfeer, en, wat mij vooral op viel, het ruikt heel anders. Aansluitend aan de tour over de Veluwe (die helaas niet door iedereen volgens de route gevolgd werd) was de Retro Truck Show bij een partycentrum in Wezep. De deelnemers hebben een hoog Scania V8 gehalte, maar gelukkig waren er ook diverse Volvo’s DAF’s en een tweetal Macks aanwezig. De andere merken was helaas niets van te vinden. Misschien dat die er bij een eventuele vogende editie wel bij zijn? Hoe dan ook, leuk evenement, veel bekende mensen en onbekende trucks gezien, van mij mag er een vervolg komen.

2 Comments

  1. Henk 14 april 2018 Reply
    • Alex Miedema 14 april 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *