Presentatie DAF-boek Marcel van der Sluis in Tekno museum


Op 21 april 2018 werd in het Tekno Museum in De Lier het nieuwste boek van Marcel van der Sluis gepresenteerd. Zo’n 30 DAF trucks van verschillende leeftijden waren aanwezig om dit heuglijke feit mee te vieren. Omdat ik een piepkleine bijdrage aan het boek heb geleverd was ik ook uitgenodigd, wat ik uiteraard met beide handen aangreep.

Het is het vijfde boek van Marcel. Een uitgebreide recensie volgt binnenkort, maar ik kan al vast verklappen dat die erg positief gaat zijn, het is in mijn ogen het beste boek van Marcel tot nu toe. Wie hem meteen wil bestellen, dat kan bij Marcel, bij uitgeverij De Alk, of bij de lokale boekhandel (ISBN 978-90-5961-201-3).


Auteur Marcel van der Sluis, presentator Atze J. Lubach-Koers en Martijn Schuijt van uitgeverij De Alk.


Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Rob Lammers, die ook het voorwoord schreef. Rob was de eerste Nederlander met een eigen truckmuseum. Dit is na enkele verhuizingen overgegaan naar DAF. DAF kreeg Rob’s uitgebreide DAF collectie, in ruil voor een levenslange baangarantie als beheerder van het DAF Museum. Levenslang was in dit geval helaas tot het eind van het leven van DAF: bij het faillisement van het Eindhovense bedrijf in 1993 was Rob in één klap zijn baan en zijn collectie kwijt… Gelukkig bestaat het museum nog wel, nu gerund door vrijwilligers.


Als je dan toch in het Tekno Museum bent.. Meteen een paar van mijn favoriete modellen opgezocht.


Lange rijen voor de signeertafel.


Zelden zo’n mooie truck gezien als deze DAF 2600.


Marcel, bedankt voor de uitnodiging en mijn complimenten voor het mooie feestje en het prachtige boek!

One Response

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *