De beste beelden van de Trophy of the Dunes


Omdat er dit jaar geen paasraces (te vroeg in het jaar) én pinksterraces (Max Verstappen zijn Jumbofeestje) zijn organiseerde Circuit Zandvoort afgelopen weekend een evenement voor de raceklasses die toch wilden rijden. Naast Dutch Truck Racing was er een toerwagencup, een Porschecup en de Marcel Albers Memorial met historische monoposto’s. Al deze klassen hadden één overeenkomst: volle startvelden! Bij de DTR stonden drie Britten (Ray Coleman, Luke Garrett en John Nelsen Powell), twee Duitsers (Werner Lenz en Clemens Hecker), een Luxemburger (Dirck Behnke) en een Belg (Sebastien Delchambre) aan de start. Aangevuld met Erwin Klein Nagelvoort, Cees Zandbergen, Jan van Holland, Rody Smit, Bjorn Tijhuis, Willem Breedijk, Frans Smit en Ferry van Drunen betekent dat dus dat er 15 trucks op de baan stonden. Bij race 1, 2 en 4 hadden we een spectaculaire start, maar helaas een finish onder de safety truck. Race drie was misschien wel de mooiste truckrace die ik ooit gezien heb. Werner Lenz en Cees Zandbergen vochten zich vanaf de voorlaatste startrij naar een derde en vierde plek, er waren gigantisch veel gevechten op de baan, en toen de vlag viel was iedereen aan de finish, zonder schade zelfs. Alleen jammer dat er maar een handje vol publiek was, veel mensen zitten schijnbaar liever als een zak aardappelen op de bank naar de Formule 1 te kijken dan dat ze echte races zien. In deze blogpost vind je mijn beste beelden. Zaterdag had ik Matthijs Visscher als stageloper mee, helaas zijn door een technische storing zijn filmbeelden verloren gegaan.

Foto Matthijs Visscher, Werner Lenz gekanteld nadat hij de bandenmuur raakte bij uitkomen Tarzanbocht

Zelfde kleur, zelfde concern, maar wat een gigantisch verschil in formaat.

Van der Zand verzorgt traditiegetrouw de berging.

Matthijs mocht met Ferry van Drunen meerijden.

Volkswagen-familieportret.

Truckland zorgde voor twee kissmisses.

Op Kleyn kun je bouwen. 😉

Van 29 juni tot en met 1 juli zijn de truckraces op de Nürburgring, gecombineerd met het grootste truckfestival van Europa. Ik zie jullie daar!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *