Het truck race team van Wim Burger

Wim Burger was in de Jaren ’80 en ’90 actief in het truck racen. Aanvankelijk reed Wim met een Hanomag-Henschel F-series trekker. Ik fotografeerde de race truck in 1985 tijdens het Truckstar Power Festival op het Circuit van Zandvoort.

Hanomag-Henschel onbekend/overig
Wim’s ambities waren groter dan wat hij met de Hanomag-Henschel kon bewerkstelligen. Er werd een andere truck aangeschaft. De MAN F8 werd opgebouwd als race truck ingezet tijdens wedstrijden voor het Europees Kampioenschap. Ik fotografeerde Wim’s MAN tijdens de 1988 van het Truckstar Power Festival.
MAN F7/F8/F9
MAN F7/F8/F9
MAN F7/F8/F9
Begin Jaren ’90 werd de MAN F8 vervangen door een jong gebruikte MAN F90. De F8 bleef in het team, maar kreeg de rol van trekker voor de teamoplegger. Slim bedacht, want bij uitval van de F90 zou Wim altijd nog kunnen racen met de F8. Ik zette de F8 met trailer op de foto tijdens een Militaire Truckersdag op het Kamp van Zeist.
MAN F7/F8/F9
Tot slot de MAN F90 in racetenue. Ook deze foto maakte ik op het Kamp van Zeist.
MAN F90
Tekst en foto’s Jaco Terlouw

3 Comments

  1. Martin Vonk 8 mei 2018 Reply
    • Alex Miedema 8 mei 2018 Reply
  2. Ronny Billiauw 18 maart 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *