Het Digitaal Museum: Imperial Automobile Company

Er waren minstens 5 autofabrikanten met de naam Imperial. Het bekendste (want meest recent) was de Chrysler-dochter, van 1955 tot 1975 en tussen 1981 en 1983. Daarnaast waren er drie in Groot-Brittannië: van 1901 tot 1906 in Manchester, in 1904 en 1905 in Croydon en in 1914 in London. Maar dit artikel gaat over de Imperial Automobile Company uit Jackson in de Amerikaanse staat Michigan, zij bouwden tussen 1908 en 1916 auto’s onder deze naam.

Het bedrijf was gesticht door de broers T.A. and George N. Campbell, dit waren ook de mannen achter de Jackson Carriage Company. De auto’s hadden viercilinder motoren enkregeneen body van Beaudette, een bedrijf wat ook voor Ford en Buick werkte. In 1915 fuseerde Imperial met Marion uit Indianapolis om het nieuwe bedrijf Mutual Motors Company te vormen. Het merknaam werd een jaar later Marion-Handley.

Het exemplaar uit deze blog is van Ida de Vries en Ronnie Schildstra van HistoParts in Oudega. Hij heeft hem eind vorig jaar uit Amerika geïmporteerd en reed de 33e Oldtimer Elfsteden Rally Helaas niet tot het einde, de motor raakte oververhit.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *