Het Mercedes-Benz museum in Stuttgart revisited

Vijf jaar geleden was ik al eens in het Mercedes-Benz museum in Stuttgart, hoog tijd er weer eens te kijken dus! Een bezoek aan het museum begint in de lift, die je terug de tijd in schiet. Vervolgens kom ja in 1886 terecht, waar Karl Benz net de eerste auto heeft gebouwd. Vanaf dat punt loop je langzaam weer naar beneden, terug naar het heden. Met hier in daar een interessante zijsprong: reiswagens, wagens van bekende mensen, bedrijfsvoertuigen, hulpverleningsvoertuigen, racewagens en een tijdelijke tentoonstelling. Het thema op dit moment in de tijdelijke tentoonstelling: alledaagse auto’s. Maar toch vind ik een eerste generatie Unimog, lijkwagen en Coulthard-edition A-klasse niet héél alledaags. Geniet van deze blog, en ga vooral eens langs het museum als je in de buurt bent. Via de kelder, waar ook het restaurant en de shop zitten, kun je direct binnendoor naar de Mercedes-Benz dealer die naast het museum gevestigd is doorlopen, voor het allernieuwste of om zelf een goede oldtimer aan te schaffen.


Karl Benz.

Gottlieb Daimler.

Wilhelm Maybach.


Duitsers kunnen niet zonder hun Hausschuhe (huisschoenen). Helaas waren er geen G-klasse-sloffen in mijn maat.


Over vrijwel alle voertuigen uit deze blogpost volgen nog uitgebreidere aparte blogposts. Stay tuned!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *