Vier Volvo FH 500 6×2 voorloopastrekkers voor BVB Logistics

Bulk- en containerspecialist BVB Logistics toonde onlangs haar waardering voor de staat van dienst van vier van zijn chauffeurs door hen te ‘trakteren’ op een luxe uitgevoerde Volvo FH 6×2. De trekkers, waarmee zeecontainers zullen worden vervoerd in binnen- en buitenland, zijn geleverd door Volvo Group Truck Center in Maasdijk.

De vier chauffeurs wier trucks aan vervanging toe waren, spraken zelf hun voorkeur uit voor de Volvo FH. Evenals de overige Volvo-trucks in de vloot van BVB Logistics werden het 6×2 voorloopastrekkers, maar hun werkgever had meer in petto. De trucks werden uitgerust met een royale 500 pk motor en een Globetrotter XL-cabine met een uitgebreid pakket aan comfortabele extra’s, waaronder volledig elektronische airconditioning met zonnesensor, een luchtgeveerde, elektrisch verstelbare chauffeursstoel met geheugenfunctie, armsteunen en stoelverwarming, een verstelbare stuurkolom met neck-tilt en een tweepersoons Rest & Relax-pakket. Voor extra veiligheid koos BVB Logistics bovendien voor het Safety First Line-pakket, een actiepakket dat naast de wettelijk verplichte veiligheidsvoorzieningen ook Lane Changing Support, Driver Alert Support en een SRS-airbag bevat.

Douwe van Buuren, directeur van BVB Logistics: “Met deze ruime, comfortabele en veilige trucks tonen we onze chauffeurs extra waardering voor hun trouwe dienst. Ze hebben er inmiddels een aantal weken in gereden en zijn laaiend enthousiast.”

Bulk- en containertransporten
BVB Logistics is een dochteronderneming van BVB Substrates, ontstaan uit de eigen vervoersactiviteiten van het moederbedrijf. Als zelfstandig transportbedrijf is BVB Logistics uitgegroeid tot specialist in bulk- en containertransporten voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers. De vloot telt momenteel 72 trekkende eenheden van uiteenlopende aard, waaronder kiepchassis voor het kiepen van zeecontainers en trekker-opleggercombinaties met tautliners en walkingfloor-opleggers.

Driver Trainer
Volvo Trucks is sinds vier jaar bezig met een opmars in het wagenpark. Van Buuren: “Binnen ons logistieke proces staat nauwkeurigheid, snelheid en efficiency centraal. Dit zijn zaken die ik herken bij Volvo Group Truck Center. Het is een goed georganiseerd bedrijf dat service hoog in het vaandel heeft en zijn afspraken nakomt. Ook het brandstofverbruik is een voortdurend punt van aandacht. VGTC heeft een gespecialiseerde Driver Trainer in dienst die ons daarin actief en continu ondersteund door middel van chauffeurstrainingen en Fuel Coaching. Niet alleen voor de chauffeurs van de Volvo-trucks, maar ook voor de overige merken in onze vloot. Dat we voor alles één aanspreekpunt hebben is wel zo praktisch.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *