MICU: de Amsterdamse ‘ambulance truck’

Volvo FL 2nd gen ambulance truck
De ‘ambulance truck’ uit Amsterdam is niet echt een ambulance, maar een MICU: Mobiele Intensive Care Unit. Het zijn er zelfs twee, voor zover ik weet zijn ze vrijwel identiek. De 13-302 kon ik vandaag bij Volvo dealer M.S. de Vries in Beetgum op de foto zetten. Ver van huis dus, maar dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat het Volvo FL chassis door Visser uit Leeuwarden is opgebouwd.
Volvo FL 2nd gen
De MICU’s van het AMC en de Ambulance Amsterdam verzorgen het ‘interklinisch’ transport van Intensive Care-patienten. Alleen tussen ziekenhuizen dus. Als je extreem overgewicht hebt en je valt van de trap, komt deze je dus niet halen.
Volvo FL 2nd gen
Van de MICU-site: “De MICU bestaat uit een MICU-trolley (een brancard met IC-apparatuur: beademingsmachine, bewakingsmonitor met o.a. invasieve drukmeting & capnografie, 10 spuitenpompen en IABP), een IC-ambulance en een MICU-team. Het team wordt gevormd door een intensivist (IC-arts), IC-verpleegkundige en ambulance-chauffeur, bekwaam in het uitvoeren van IC-transporten.”
Volvo FL 2nd genVolvo FL 2nd genVolvo FL 2nd genVolvo FL 2nd genVolvo FL 2nd genVolvo FL 2nd genVolvo FL 2nd genambulance truck

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *