De elektrische Bellier Docker zelf gereden

Bellier Docker
Vandaag had ik de eer om met de volledig elektrische Bellier Docker te mogen rijden. Dit is nog een prototpe die gebruikt is voor de typegoedkeuring, maar vanaf 1 september wordt hij volop leverbaar. Beoogde markten zijn bijvoorbeeld sociale werkplaatsen, hoveniers maar ook technische diensten van grote bedrijfsterreinen/gebouwen. En nu voertuigen met verbrandingsmotor in steeds meer stadscentra ongewenst zijn, liggen hier ook kansen.
Bellier Docker
De Bellier Docker is een brommobiel. Dat houdt in dat je er ‘slechts’ 45 kilometer per uur mee mag, maar in het stadsverkeer komt hij gewoon mee. Voordelen zijn dat iedereen met AM-rijbewijs er mee mag rijden. Dus vanaf je 16e, maar ook mensen die om de een of andere reden niet hun auto-rijbewijs kunnen halen.
Bellier Docker
Voor een brommobiel biedt de Docker best veel rijcomfort. Het is meer een auto dan andere elektrische bedrijfswagentjes, die vaak op een heftruck gebaseerd zijn. Door de elektromotor trekt hij rap op. In de 30-kilometer zone hier rond mijn huis moest ik echt opletten om niet te vlug te gaan.
Bellier Docker
De Bellier oogt van buiten klein, maar in de cabine is het ruim zat. Zowel ik zelf als Frans Kuijpers van de importeur, slim-mobiel, zijn niet bepaald klein te noemen (ik in de breedte en Frans in de lengte), maar we passen er prima samen in. In de laadbak kun je twee Europallets naast elkaar kwijt.
Bellier Docker
De elektromotor levert 6 kW, het is een zogenaamde ‘permanent magneet synchroon’ motor. Als je 45 kilometer per uur rijdt, is de actieradius 100 kilometer. Laden is geen probleem, de lader zit ingebouwd in de auto zelf en kan met een standaard stekker bij ieder 230V stopcontact ingeplugd worden. Het laden van de batterijen duurtzes tot acht uur.
Bellier Docker
Onze overheid is het gebruik van elektrische voertuigen flink aan het stimuleren. De Bellier Docker komt dan ook in aanmerking voor zowel de MIA (Milieu Investerings Aftrek) als de VAMIL (Willekeurige Afschrijving MILieu-investeringen) regelingen.
Bellier Docker
De timing had bijna niet beter gekund, zo in de fossielvrije weken hier in Fryslân. Komende zaterdag is dit voertuig dan ook te bewonderen bij de Elfwegentocht, een recordpoging om met zo veel mogelijk alternatief aangedreven voertuigen van Drachten naar Leeuwarden te rijden. Uiteraard komt daar dit weekend ook uitgebreid verslagvan op deze blog.
Bellier DockerBellier DockerBellier DockerToyota ProAce
Je kunt de Docker in je eigen omgeving testen, hij wordt keurig voor gereden.
Bellier DockerBellier DockerBellier DockerBellier DockerBellier Docker
Meer informatie kun je op slim-mobiel.nl vinden. Bedankt voor de mogelijkheid met de Docker te kunnen rijden!

One Response

  1. Jan Clevering 11 juli 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *