Het Digitaal Museum: Ierse Sinotrucks

Sinotruck onbekend/overig
Bij Harris Hino in Dublin worden al jaren Hino-trucks geassembleerd. Daar waar Hino in de rest van Europa maar zelden voorkomt, zie je in Ierland ze best veel en in verschillende werkzaamheden. Je ziet ze als trekker/oplegger combinatie, maar bijvoorbeeld ook als kieper. Sinds enkele jaren worden hier nu ook Sinotruk trucks geassembleerd. Sinotruk is een Chinees vrachtwagenmerk van moederconcern CNHTC (China National Heavy Duty Truck Group Co. Ltd). Ze worden ook als Howo, Zil-Howo en CNHTC aangeboden. CNHTC werkt o.a. samen met MAN. Door de assemblage in Ierland kun je ze daar nu zien. Wellicht dat men ook probeert de Engelse markt te bedienen, hoewel de Brexit dit waarschijnlijk niet makkelijker gaat maken. De trucks worden voorzien van lokale opbouw, zo is de kiepbak van een Ierse leverancier.
Sinotruck onbekend/overig
Tekst en foto’s Jan Clevering.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *