Renault T 520 6X2 voor Van Dijken

Van Dijken Transport in Veendam heeft onlangs zijn nieuwe Renault Trucks T 520 6×2 High Sleeper Cab in gebruik genomen. Van Dijken koos wederom voor Renault Trucks vanwege de kwaliteit van het merk en goede ervaringen met dealer Nijwa Groep in Groningen.
Renault T-serie
Van Dijken Transport is specialist in transport van en naar Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland. Ook Nederland, België en Duitsland behoren tot het werkgebied. Van Dijken richt zich met name op groupage. De lading varieert van meubels en computers tot auto-onderdelen. Van Dijken heeft zo’n vijftig trucks op de weg, waarvan de helft eigendom is van het transportbedrijf. De nieuwe aanwinst is voor het transportbedrijf de opvolger van de Renault Trucks T 460 Sleeper Cab.

Schuifschotel
De meeste eigen trucks rijden op Noorwegen en Zweden. Dat vraagt om trucks die bestand zijn tegen moeilijke omstandigheden, geeft eigenaar Marco van Dijken aan. “In Noorwegen krijgen trucks bijvoorbeeld te maken met ruw en heuvelachtig terrein en bar winterweer. We komen in alle uithoeken. In de winter kan het -40 graden Celsius zijn. Dan moet je een truck hebben die daar goed voor is uitgerust.” Hij koos daarom voor een motorvermogen van 520 pk, de krachtigste versie uit het T-gamma van Renault Trucks.

De truck is voorzien van een gestuurde voorloopas. In groupage varieert het gewicht op de schuifschotel. De 6×2 configuratie en schuifschotel bieden de mogelijkheid om met alle beladingen het gewicht goed over de assen te verdelen, om in alle omstandigheden optimale grip te verkrijgen. Om de verkeersveiligheid te vergroten, is de truck voorzien van onder meer Lane Departure Warning System (LDWS) en automatisch noodremsysteem Advanced Emergency Braking System (AEBS).

High Sleeper Cab
Ook aan het comfort voor chauffeurs is gedacht. “Ritten naar Scandinavië duren vijf, zes dagen”, zegt Van Dijken. “Richting de Noordkaap zijn chauffeurs twee weken van huis.” Om die reden is gekozen voor de High Sleeper Cab. De verlengde cabine en vlakke vloer zorgen in combinatie met het verhoogde dak voor voldoende bewegingsruimte. De stahoogte in de High Sleeper Cab is 213,6 cm. Daarnaast is de cabine extra geïsoleerd en is een krachtiger kachel geïnstalleerd om de truck ook onder extreem winterse omstandigheden warm te houden.
Renault T-serie
Nijwa Groep
De Renault Trucks T werd afgeleverd door de vestiging van Nijwa Groep in Groningen, met wie Van Dijken al jaren zaken doet. “Dat gaat super. De manier waarop Nijwa trucks opbouwt en aflevert, bevalt ons zeer. Ze hebben de zaken zo goed voor elkaar en georganiseerd. Voor ons is dat perfect!”

Warehouse
Van Dijken Transport bestaat sinds 2006. Een team van twintig medewerkers draagt zorg voor goed en veilig vervoer. Naast internationaal transport heeft het bedrijf in Veendam een warehouse van 5.000 m2 voor op- en overslag.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *