Michael Schumacher’s Honda CBR 1000 RR


Tussen zijn beide Formule 1 carrières in, was Michael Schumacher actief op minder wielen: hij racete op motorfietsen. Niet met al te veel succes overigens, in deze wereld was hij meer veldvulling dan wat anders. Maar hij had er plezier in, dat is het belangrijkst. Zonder deze ‘tussencarrière’ was hij overigens eerder dan 2010 terug gekomen in de formule 1: in 2009 zou hij de gewonde Massa vervangen bij Ferrari, maar dat mocht niet van de dokter, hij had nog te veel last van een blessure opgelopen bij een motorcrash.

Met de Honda CBR 1000 RR Fireblade uit deze blogpost nam Schumacher samen met zijn Oostenrijkse teamgenoot Martin Bauer deel aan de teamraces bij de 8-uurs-races tijdens de speedweek in Oscherleben. Ze zetten bij die race een record, maar niet een om trots op te zijn: maar liefst 20 pitstops zijn er nodig voor ‘de langste test aller tijden’.

De Honda CBR 1000 RR van Holzhauer Honda Racing Team uit Wittenberge (Brandenburg) heeft, zoals de naam al suggereert een éénliter-motor. Dit viercilinder blok levert 190 pk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *