Het digitaal museum: Buick Reatta


Als je aan Buick denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan sportwagens. Toch hebben ze die wel gebouwd, zoals bijvoorbeeld van 1988 tot en met 1991 de Reatta. De laatste twee jaar werd er naast een coupé ook nog een cabriolet-versie aangeboden. Het platform werd gedeeld met de Cadillac Eldorado en de Oldsmobile Toronado. De auto’s werden met de hand in een eigen fabriek gebouwd. Hij is dan ook vrij zeldzaam, er zijn slechts 21.751 stuks gebouwd, waarvan 2437 cabrio’s.

Het exemplaar op bijgaande foto’s zette ik op 15 december 2007 bij de veemarkthallen in Utrecht op de foto, waar op dat moment de beurs ‘Vehikel’ georganiseerd werd. Dit exempaar is in juni 1990 gebouwd, kwam eind 1991 naar Nederland en is op 6 maat 2014 weer op export naar het buitenland gegaan.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *