Het digitaal museum: Reliant Robin Mk. 3


De Reliant Robin is een klein driewieler, geproduceerd door de Reliant Motor Company in het Britse Tamworth. In de 30 jaarvanzijn productie waren er verschillende generaties. Het is de op één na populairste auto van glasvezelversterkte kunststof uit de historie. Reliant is een tijd lang het op-een-na best verochte Britse automerk geweest. Het is een beetje de Joop Zoetemelk onder de auto’s dus.

We slaan de Mk. 1 uit 1973 en de Mk. 2 uit 1989 even over en skippen direct door naar 1999, toen de Mk. 3 verscheen. Het grootste verschil met deze facelift ten opzichte van de tweede generatie zijn wat nieuwe panelen en de koplampen: deze komen van Vauxhall (Opel) Corsa. De laatste gebouwde Robin werd door krant The Sun weggegeven bij een valentijns-actie in 2001. Vervolgens heeft B&N Plastics hem tussen juli 2001 en oktober 2002 nog een tijdje in licentie gebouwd.

Het exemplaar uit deze blogpost fotografeerde ik op 6 november 2008 in Leeuwarden. Deze is in mei 1999 gebouwd en in maart 2008 naar Nederland gekomen. April 2018 is hij aan zijn tweede Nederlandse eigenaar verkocht. Hij is uitgerust met een 848 cc ‘grote’ viercilinder motor.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *