Het digitaal museum: Unic 190PC20

Unic onbekend/overig
Toen de truck-afdelingen van Magirus-Deutz en de FIAT groep met elkaar fuseerden, per 1 januari 1975, kon men, voor er een gemeenschappelijk Iveco-programma ontstond, mooi leentjebuur bij elkaar spelen. Zo kwamen de Magirus met de mooie vierkante neus ineens ook onder andere namen beschikbaar. En lag er soms zelfs een watergekoelde FIAT-motor in, in plaats van de bekende luchtgekoelde Deutz. Ook de Franse FIAT-dochter Unic kreeg zo deze torpedo in het programma. Deze deed het vooral in Frankrijk zelf goed, in de meeste andere markten deden de Magirus en FIAT namen het beter.
Unic onbekend/overig
Het model op de foto is een 4×4 uitvoering die luistert naar de naam 190PC20. Er was ook een 6×6, de 190PC26.
Unic onbekend/overig

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *