[video] Big Pete monstertruck at 50th Great Dorset Steam Fair


Eén van mijn persoonlijke hoogtepunten op de 50e Great Dorset Steam Fair was de monstertruckshow met Big Pete. In Nederland heeft deze sport sinds ‘Haaksbergen’ een beetje een vieze bijsmaak, maar in Engeland kunnen ze er nog van genieten en maakt niemand zich ongerust als er alleen maar een hekje tussen zichzelfen de monstertruck is. De twee trucks van het team, beide als ik het goed begreep uitgerust met een 9 liter Caterpillar motor, zijn vrij uniek. Big Pete is de enige ECHTE monstertruck ter wereld. Waar vrijwel alle exemplaren op een pick up of personenwagen baseren, heeft deze een Peterbilt cabine. De Grim Reaper an sich is minder speciaal: een ultralichte Chevrolet-look body op een buizenchassis. Hier is het de bestuurder die speciaal is: de enige vrouwelijke monstertruckcoureur van Europa.


Het transportmaterieel:
Scania 143Scania 143.
Peterbilt 359Peterbilt 359.
Peterbilt onbekend/overig
Vanuit het reuzenrad lijkt hij best klein…

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *