Ford rijdt zelf niet met Ford

MAN TGX 1st gen
Nadat Ford eind jaren ’80 de Britse truckdivisie aan Iveco verkocht, moest men voor het eigen materieel ineens nadenken wat er zou moeten komen. Logisch zou het zijn om een Iveco te kopen, maar in plaats daarvan koos men vaak voor MAN. Het lijkt vreemd, bij concurrent Volkswagen groep te kopen, maar er zijn banden. Zo bouwde men samen de Ford Galaxy/VW Sharan/SEAT Alhamba, en wordt er momenteel en nieuwe bestelwagen gezamenlijk ontwikkeld. Maar toch vermoed ik dat dit voorlopig het laatste type MAN bij Ford is. Voor zover ik weet rijden er al een aantal Turkse Cargo’s rond in Engeland bij het bedrijf. Dat zal met het nieuwe type natuurlijk alleen maar meer worden.MAN TGX 1st genMAN TGX 1st genMAN TGX 1st genMAN TGX 1st genMAN TGX 1st gen

2 Comments

  1. Jan Clevering 12 september 2018 Reply
  2. Daantje 13 september 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *