Het digitaal museum: Vauxhall Viceroy


De Vauxhall Viceroy is in principe de Britse versie van de Opel Commodore (die in Australië als Holden Commodore werd verkocht). Het was het absolute topmodel van Vauxhall destijds, met luxe zaken als centrale deurvergrendeling, een stereo radio/cassette-speler en een elektrisch te openen kofferbak. De motor was een zescilinder2,5 liter motor met 114 pk. Deze zorgde voor een topsnelheid van 180 kilometer per uur voor de handgeschakelde versies en 175 kilometer per uur voor de automaat.

De eerste Viceroy rolde in oktober 1980 van de band. In 1981 was er al en facelift, met onder andere gestreepte stoelen en wat meer zwart rond de ramen. In augustus 1982 ging de auto al weer uit productie. Van de 2295 gebouwde exemplaren staan er nu nog maar 5 op kenteken: twee automaten uit 1982, twee automaten uit 1981 en één handbak uit 1981.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *