Gerard de Rooy gaat naar Amerikaanse Dakar

De beslissing is genomen: Gerard de Rooy zal deelnemen aan de Dakar 2019 in Peru, het terrein waar hij in 2012 de meest prestigieuze rally ter wereld won.

Hoewel De Rooy begin dit jaar de Africa Eco Race won en bijzonder genoot van deze rally in zijn geliefde Afrika, was de sportieve uitdaging niet wat hij had verwacht en gehoopt, terwijl de afgelopen Dakar Rally in Zuid-Amerika zowel qua terrein als competitie op het niveau was waar hij in de voorgaande jaren zo nadrukkelijk om had gevraagd. De doelstelling van Team De Rooy en haar sponsors is altijd om deel te nemen aan de meest uitdagende rally’s. Zoals het zich laat aanzien voldoet de Dakar 2019 in Peru hier volledig aan. Behalve in 2012 schreef De Rooy ook in 2016 de Dakar op zijn naam.

“Ik was graag weer naar Afrika gegaan, want daar ligt toch mijn hart, maar ik kan goed leven met de keuze voor Zuid-Amerika”, zegt Gerard de Rooy. “Voor onze sponsors Iveco en Petronas is het belangrijk dat ik daar rijd en ik zal er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Vanzelfsprekend blijf ik de ontwikkelingen in ‘rallyland’ op de voet volgen en is er voor de toekomst niets uitgesloten.”

Met welke truck De Rooy op 6 januari in Lima aan de start verschijnt, is nog niet duidelijk. “Volgende week zijn we in Marokko om zowel de Iveco Powerstar met starre assen als die met onafhankelijke wielophanging uitgebreid te testen. De resultaten van die test zijn mede bepalend voor de beslissing met welk type ik de Dakar ga rijden.”
Wel al zeker is dat De Rooy in Zuid-Amerika meedoet met zijn vaste bemanning: navigator Moi Torrallardona en monteur Darek Rodewald. De samenstelling van de overige équipes die onder de vlag van Petronas Team De Rooy Iveco zullen deelnemen, wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Tekst en foto’s Petronas Team De Rooy Iveco.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *