Ontkennen heeft geen zin: de Bavaria bierbus


Zo’n 20 jaar geleden was Bavaria aan het experimenteren met bierdistributie met een lage instap, zodat je met je rolkar vol bier zo uit het laadruim de straat op kon. Zo was er een Gemco, met het ‘chassis’ in het dak. Maar ook VDL bouwde, op basis van de Ambassador, op dat moment DE OV-bus van Nederland, een distributietruck. Toen ik een paar jaar later research deed naar dit voertuig, ontkenden zowel Bavaria als VDL vreemd genoeg het bestaan van dit voertuig. Gelukkig bewijzen deze foto’s van John Veerkamp, die Bart Rijnhout in zijn bussen-groep op facebook plaatste, dat hij toch echt heeft bestaan! De VDL Citycarrier was te zien op de IAA van 2002.

Alhoewel de kleuren overeen komen is dit niet een koninklijke bus, hij is echt helemaal nieuw ontwikkeld voor Bavaria.

Aanvulling: Nu, 16 jaar later, wil VDL, bij monde van Wouter Verhey wel reageren: “Gebouwd in overleg met Bavaria. Getoond op IAA in Hannover in 2002. Bus heeft lage vloer en tot en met midden deur en omdat hij neigen kan was dat DE oplossing. Maar de gewichtsverdeling en de inzet, maar mede de km kostprijs was toch een probleem. Helaas dus…”. Wouter, bedankt voor je snelle reactie!

One Response

  1. Martijn 2 mei 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *