Druten – Dag van historisch transport

Suzuki Carry
Afgelopen zondag besloten we (familie Clevering red.) wat te maken van het mooie weer en zakten af naar Druten. Op Facebook had ik een video gezien over een evenement aldaar, de Dag van historisch transport.
Suzuki Carry
Het was goed bezocht, getuige de bezoekers die her en der geparkeerd waren. Op het evenement waren vele historische trucks te zien in, zowel binnen als buiten. De organisatie had gezorgd voor eten en drinken (tegen betaling), maar mijn vermoeden is dat men niet zoveel mensen verwacht had, gezien de flinke wachtrijen aldaar. Gelukkig is dat het enige kritiekpuntje, want wat ik – en waarschijnlijke vele fotograferende bezoekers – fijn vond, was dat de auto’s niet te dicht op elkaar stonden. Er waren vele interessante voertuigen, waarvan ik de voor mij interessantste op de foto heb gezet, maar er waren nog veel meer, waaronder vele van bijvoorbeeld Mercedes-Benz en Scania. Ik vond vrachtwagens van merken als Lancia, Berna, Bean en Bianchi ietsjes interessanter. Denk niet dat het vaak voorkomt dat een Bean en een Bianchi naast elkaar staan.
Bean onbekend/overig
Al met al een leuk evenement, ook zoonlief vond het erg leuk die grote trucks te zien.
Bianchi S9Bianchi S9.Leyland RoadtrainLeyland Roadtrain.Bean onbekend/overigBean.Berna onbekend/overigBerna.Berna onbekend/overigBerna.Kromhout T4Kromhout T4.Kenworth W900Kenworth W900.GINAF TF10GINAF TF10.FTF FS-9.13ATFTF FS-9.13AT.Pegaso 2080Pegaso 2080.Leyland MarathonLeyland Marathon.Fiat 690Fiat 690.Scania-Vabis LB76Scania-Vabis LB76.Henschel HS90Henschel HS90.Krupp MustangKrupp Mustang.Diamond T onbekend/overigDiamond T.Ford TranscontinentalFord Transcontinental.Büssing 8000Büssing 8000.Lancia onbekend/overigLancia.DAF A1600DAF A1600.Barkas B1000Barkas B1000.Chevrolet FleetsideChevrolet Fleetside.Fiat 690Fiat 690.DAF A16DAF A16.Hanomag-Henschel F45Hanomag-Henschel F45.

Tekst en foto’s: Jan Clevering.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *