De Truckspotter: Freight Show Rotterdam Ahoy’ 1987

DAF 3600
Van 7 tot en 10 april 1987 werd in het Ahoy’ complex te Rotterdam de transportbeurs de derde editie van “Freight Show Rotterdam” gehouden. De Freight Show was destijds een van Europa’s belangrijkste vakbeurzen op het gebied van transport en logistieke dienstverlening. Het evenement was een vakbeurs voor haven en transport, zeevaart, binnenvaart, spoorwegen, wegtransport, luchtvracht, op- en overslag, logistiek, automatisering en expeditie. De eerste beurs werd gehouden in 1983, met 170 exposanten. Deze trok toen 25.500 bezoekers.
Ik was erbij en maakte een kort fotoverslag van de aanwezige voertuigen. Destijds was ik (nog) niet zo bedreven in het gebruik van de reportageflitser op de kleinbeeldcamera. De meeste grote truckmerken waren vertegenwoordigd, al hadden destijds Iveco en Renault niet mijn prioriteit bij het fotograferen.
DAF Rotterdam, Nebim Rotterdam (Volvo), Scania Hoogvliet, P. van der Velden (MAN) en enkele transporteurs toonden de mogelijkheden met hun voertuigen.
DAF 3600
DAF 400
DAF terminaltrekker
DAF 800
Volvo FL7
Volvo FL6
Mercedes-Benz NG
Scania 92
Scania 142
MAN F90
MAN F90
Homark Model T
Onbekend bestelwagen
Tekst en foto’s Jaco Terlouw.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *