De Truckspotter – DAF 1800 HAFFY

DAF 1800
In juli 1989 nam KLM Helikopters in Nederland een mobiele ‘heliport’ in gebruik. Het platform bood op basis van een DAF-chassis alle ondersteuningsfaciliteiten die nodig waren om helikopters te laten werken wanneer ze niet vanaf een luchthaven opereren. KL Helikopters koos voor een vierwiel aangedreven DAF FAV1800DT-chassis met korte wielbasis voor off-road gebruik.

De truck werd voorzien van een brandstoftankinstallatie met 2.700 liter vliegtuigbrandstof en een brandweeruitrusting. KLM heeft de nieuwe eenheid geïntroduceerd om een intensiever gebruik van de helikoptervloot mogelijk te maken. Deze nieuwe inzet was bedoeld om de vermindering van servicevluchten van en naar offshore-olieplatforms te compenseren middels chartervluchten.

Ik (Jaco Terlouw, red) fotografeerde tijdens de Open Dag van de Koninklijke Landmacht in 1989 de DAF en een KLM Sikorsky S-61N waarmee rondvluchten werden uitgevoerd

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *