‘Waar twee vechten om één been….’


Vroeger was het simpel; je had alleen de Dakar rally en verder niks. Tegenwoordig zijn er vele rallyraids waar trucks aan mee mogen doen. In januari heb je naast de Dakar ook de concurrentie van de AER die eigenlijk gebaseerd is op de oorspronkelijke Dakar-rally. Vorig jaar maakte Gerard De Rooy de oversteek en kreeg wat kleinere Nederlandse teams mee. Een kleine versplintering dus met gesplitste aandacht van de fans tot gevolg. De Rooy keert komend jaar terug naar de Dakar. Commerciële belangen wegen zwaar en van een oversteek door andere toppers blijkt geen sprake. Helaas voor de AER blijkt Dakar van organisator A.S.O. nog een te grote concurrent. De echte toppers kiezen voor Zuid Amerika.

Daar waar in januari twee honden vechten om één been, gaat er in april een derde mee heen: de grootste strijd met rallytrucks vindt dan plaats in Marokko tijdens de MDC. Gert Duson en zijn team hebben in de afgelopen jaren een pracht rally georganiseerd die bouwt op een sterke combinatie van sportiviteit, avontuur en gezelligheid. Dat blijkt een gouden zet en zo mag de MDC trots meedelen dat de inschrijving voor de komende editie, die start op 13 april, helemaal vol is.

Veel kleinere Nederlandse teams slaan de Dakar en AER over en gaan vol voor de MDC. Jammer dat we niet alle rallytrucks in één rally met elkaar zien duelleren, maar het mooie is dat we ook in het vroege voorjaar kunnen genieten van dakartrucks in actie! Én goed om te weten: op de Preproloog zijn ook deelnemers van de MDC aanwezig in een eigen bivak. Een extra reden om zondag 28 oktober naar het Eurocircuit in Valkenswaard af te reizen.

Tekst: Robert Baarda

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *