Zandhaas Elfrink naar Africa Eco Race 2019

Het All Star Rallyteam van Johan Elfrink neemt begin 2019 deel aan de Africa Eco Race. Net als vorig jaar zet het team de opvallende Mercedes-Benz Zetros rallytruck in. Deze grotendeels zelf ontwikkelde en gebouwde 4×4 is de afgelopen tijd doorontwikkeld. Het team wordt ook dit jaar ondersteund door Droomparken.nl.

Droomparken is een organisatie met vijftien vakantieparken in Nederland met samen vierduizend recreatiewoningen. De parken liggen allemaal op avontuurlijke locaties en ze onderscheiden zich door een hoog comfortniveau en hotelservice. Andries Bruil van Droomparken: ,,Wij onderscheiden ons daarin, maar ook met de beleving van de natuur en de omgeving die wij bieden. De sponsoring van het rallyteam begint er mee dat we het leuk vinden, maar het avontuur, het innovatieve en probleemoplossende karakter van Johan Elfrink en het hele idee van de Africa Eco Race spreken ons erg aan. De rallytruck wordt door ons ook gebruikt bij allerlei presentaties en evenementen en daarbij zorgt de stoere rallytruck voor mooie exposure’’.

Geavanceerd
Johan Elfrink stopte dertien jaar rallyervaring in de Zetros rallytruck. Een uniek voertuig, want er zit veel zelf ontwikkelde techniek in. ,,Alle onderdelen zijn origineel Mercedes, maar wij hebben ze op een bijzondere wijze ingebouwd en samengesteld. Verder is de vering en demping ontwikkeld in samenwerking met Reiger Suspension. Wat hier nu onder zit is grotendeels door ons zelf ontwikkeld. Zo hebben we een elektronisch geregeld stabiliteitssysteem aan boord, en dubbele Reiger schokdempers voor de vering. Dit alles echter in combinatie met de originele veerpakketten. We hebben hiermee het meest geavanceerde dempingsysteem van alle rallytrucks. Dat zorgt voor een enorme stabiliteit en een fantastisch veergedrag. Vorig jaar hebben we veel ervaring opgedaan met de Zetros, en dit jaar hebben we weer de nodige verbeteringen doorgevoerd. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we hoge ogen kunnen scoren met deze rallytruck’’ aldus Johan Elfrink.

Speciale techniek
De Zetros is voorzien van een 12,9 liter Mercedes-Benz motor met een indrukwekkend hoog koppel, een manuele versnellingsbak en een uitgekiend koelsysteem. De rijwind wordt over het cabinedak gevoerd en vervolgens naar de radiatoren geleid die in de laadbak liggen. Verder werd de motor naar achteren verplaatst voor een optimale gewichtsverdeling en bouwde Elfrink het Body Impact Protection systeem in voor extra veiligheid. Elfrink: ,,alles bij elkaar hebben we heel veel speciale techniek aan boord. In combinatie met de 13 liter motor met enorm veel koppel onderin het toerengebied is dit een potentiele winnaar in de Africa Eco Race’’.

Pioniersgeest
Elfrink kiest ook in 2019 weer voor de Africa Eco Race om een aantal redenen. ,,In de Dakar is het te veel achter elkaar aan rijden over gebaande paden. in Afrika heb je veel meer ruimte om je eigen koers te bepalen. Verder vind ik het veel mooier en avontuurlijker in Afrika. Ik vind daar de pioniersgeest terug zoals het hoort in een rally. Daarbij komt dat het efficienter is qua tijd. We hebben gewoon een maand meer tijd voor alle voorbereidingen voordat we vertrekken!’’ Het All Star Rallyteam vertrekt eind dit jaar met een assistentietruck met aanhangwagen met daarop de rallytruck naar de rally. Vandaag (28 oktober 2018) is de Zetros in actie te zien in Valkenswaard tijdens de RTL GP Pre Proloog.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *