Digitaal museum Nissan Maxima J30


De J30 is de derde generatie van de Nissan Maxima en was in productie van augustus 1988 tot en met maart 1994. Deze was vooral voor de Noord-Amerikaanse markt bedoeld, waar hij als vierdeurs sportwagen inde markt werd gezet, maar was ook kort in Japan te verkrijgen. In Australië werd een eigen versie geïmporteerd als vervanging voor de daar lokaal gebouwde Nissan Skyline, in Nieuw-Zeeland werd hij in drie versies geassembleerd.

De J30 had een 3 liter grote V6 motor, gekoppeld aan een handbak met 5 versnellingen of een automaat met 4. Hij was 476½x176x140 cm groot, bij een wielbasis van 265 cm.

De Nissan Maxima uit deze blogpost is gebouwd in juni 1989. In mei 1990 was hij al in Nederland, waar hij in 2005 door de huidige eigenaar werd gekocht. Toen ik bijgaande foto’s maakte op Citromobile 2007 was hij daar dus ook al van. Als het goed is rijdt de auto op het moment van schrijven (oktober 2017) nog steeds, de APK is in ieder geval nog geldig.

2018 update: is nog steeds op de weg en bij dezelfde eigenaar.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *