Mitchel van den Brink (16) jongste deelnemer ooit in Dakar Rally

Mitchel van den Brink maakt op 6 januari 2019 zijn debuut in de Dakar Rally. De 16-jarige rallyrijder uit Harskamp heeft te horen gekregen dat niets zijn deelname in de weg staat. Mitchel van den Brink wordt in januari 2019 de jongste deelnemer ooit in de Dakar Rally.

Het team van Mammoet Rallysport kreeg dispensatie van de organisatie. Normaal gesproken is 18 jaar de minimumleeftijd voor deelname aan de zwaarste rally ter wereld. Naast de ASO hebben ook de KNAF en de IVA Driebergen hun medewerking verleend.

Mitchel maakt als monteur/navigator deel uit van de equipe die verder wordt gevormd door zijn vader Martin en navigator Wouter de Graaff. De 16-jarige Harskamper reageerde verheugd op het moment dat alle lichten op groen werden gezet. ,,Het is echt geweldig dat ik deze kans krijg. Ik ben de ASO, de KNAF Academy en vooral ook mijn school, de IVA Driebergen, heel dankbaar dat zij op alle fronten hebben meegewerkt. Het is een droom die uitkomt.’’

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *