Lenco Bear

Op papier een Freightliner maar in het echt een Lenco Bear, een bunker op wielen gebruikt door speciale eenheden van leger en politie. Het rijklare gewicht is bijna 15000 kilo. Dat komt natuurlijk door alle lagen bepantsering die zowel op het metaal als in het glas zijn toegepast.

Voorzien van een motor met een inhoud van 23,8 liter motor die een vermogen heeft van 283kw (voor de ouderen onder ons dat is 379pk). Brengt het de 16 inzittenden van dit 8 meter lange en 2 meter 60 brede monster naar een topsnelheid die waarschijnlijk niet al te hoog ligt.

De Bear op deze foto’s is ingedeeld bij de Dienst Speciale Interventies (DSI) en wordt o.a. ingezet bij terrorismedreigingen.

Met dank aan Jaco de Rijk voor de foto’s

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *