“Buurman, wat doet u nu!?”

Directeur Marcel Wesseling van het gelijknamige transportbedrijf in Sassenheim voegde recent twee Scania P370 trekkers toe aan zijn wagenpark. Het zijn de eerste Scania’s in zijn vloot. Ik heb ze gekocht ‘na een goed gesprek’ met de nieuwe buurman, vertelt hij.

De twee Scania’s met de nieuwe P-slaapcabine gaan overdag ingezet worden in de fijnmazige distributie-afdeling van het bedrijf. De lage instap, de uitstekende spiegelbezetting en het excellente zicht rondom, die kenmerkend zijn voor P-cabine van Scania, zijn daarbij heel belangrijk. Eén van de twee voertuigen gaat verder in een tweede shift ook in de nacht rijden. “Behalve een goede handling in de stad is uitstraling ook belangrijk bij ons”, vertelt directeur Marcel Wesseling over zijn keuze. “Wat dat betreft past ook Scania uitstekend bij ons bedrijf. Ik moet zeggen ‘ook’, want op een of andere manier hebben we gewoon nooit eerder auto’s van dit merk gekocht. Dit zijn echt de eerste.”

Wesseling had via zijn collega transporteurs, met wie hij samen in DHB zit, al wel veel goeds over Scania gehoord. “Bij Tielbeke en De Graaf Logistics rijden ze wel met Scania en je spreekt elkaar geregeld. Maar de doorslag kwam eigenlijk omdat de Scaniadealer uit Rijnsburg naar Sassenheim verhuisde en nu onze buurman is. Dus kreeg ik in een keer een vertegenwoordiger aan de telefoon of we niet eens een kop koffie moesten drinken. Eigenlijk was ik al een lange tijd in de markt voor een tweede merk naast Volvo, eigenlijk was ik wel nieuwsgierig wat hij te vertellen had. Het klikte, dus dat werd voor beide partijen een goed gesprek.”

De nieuwe distributievoertuigen gaan citytrailers trekken. “Wij maken niet zo heel veel kilometers, gewoonlijk een 70.000 per jaar. Tenslotte is het de kunst om met zo weinig mogelijk meters zo veel mogelijk te vervoeren. Maar ondanks de bescheiden kilometrage letten we wel heel goed op het verbruik. Onze chauffeurs krijgen daarvoor elk jaar training. Ik denk dat de 370 pk SCR-only motor van Scania heel goed passen in onze filosofie, want wij rijden altijd met voertuigen in die vermogensklasse. Het is de kleinste 13 liter motor van Scania. En hij is er nog niet zo lang, dus ik ben heel benieuwd wat hij gaat doen.”

Wesseling koopt geen overdadige, maar zeker ook geen kale auto’s zoals hij zelf zegt. “We kiezen altijd voor een goede stoel en een behoorlijke geluidsinstallatie. Dus ook bij deze Scania’s. Daar heb ik de Premium stoel en het infotainmentsysteem in laten zetten. En ik heb voor het iets luxueuzere dashboard met de zachtere bekleding gekozen. Dat vond ik wel erg chique. Verder houden we het functioneel. Zo heb ik alleen op het voertuig dat in twee shifts gaat rijden een standkachel besteld. Want het kan zijn dat daar een heel enkele keer een chauffeur een nacht mee blijft overstaan. Dan moet je daarop anticiperen.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *