Het Digitaal Museum: Marshall 802


In 1848 werd Marshall, Sons & Co. opgericht, een fabrikant van agrarische machines. In 1982 kocht men de rechten van de Leyland tractoren, waarop de productie werd verhuisd naar Gainsborough. Verschillende Leyland modellen werden voortaan met de naam en kleuren van Marshall verkocht. In 1992 stopte men met de eigen productie, er werden daarna nog een paar jaar Steyr tractoren uit Oostenrijk onder eigen naam verkocht. Tegenwoordig is het enige wat nog aan het merk herinnert een winkelcentrum, gevestigd op de plaats waar vroeger de fabriek stond, ‘Marshall’s Yard’.

Ook de Marshall 802 is niets meer of minder dan een gerebadgede Leyland 802. Hij wordt dan ook aangedreven door een 3,8 liter viercilinder Leyland dieselmotor, die 82 pk levert. De 2917 kilo zware tractor is alleen op de achterwielen aangedreven.

De Marshall 802 uit deze blog is in 1985 gebouwd en heeft zijn hele leven in het westen van Engeland gewerkt. Eigenaar is David Aylmari, die hem op de 50e Great Dorset Steam Fair toonde.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *