Het Digitaal Museum: Auman EST-A

Auman EST
Beijing Foton Daimler Automotive Co. is een 50-50 joint venture tussen Daimler en de Chinee truckbouwer Beiqi Foton Motor. BFDA produceert middelzware en zware vrachtwagens onder de merknaam Auman.
Auman EST
De Auman EST-A (Energy Super Truck-A) is een premiumproduct voor de Chinese markt. Hij heeft zaken aan boord die in China niet vanzelfsprekend standaard zijn, zoals ASR, boordtelematic en luchtgeveerde achterassen. Met dit model richt men zich op logistieke ondernemers die op de lange afstand opereren en op zoek zijn naar betrouwbarheid en hoge efficiency. In 2016 werd de Auman EST de allereerste Chinese ‘truck of the year’.
Auman EST
Niet alleen het uiterlijk doet dankzij de Actros cabine sterk aan Mercedes denken, ook in het motorruim zien we sterren: daar ligt het bekende OM 457 blok. Deze levert 430 pken is gekoppeld aan een ZF versnellingsbak.
Auman EST

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *