Mercedes-Benz Zetros 3543 8×8 TA by Paul

Mercedes-Benz ZetrosPaul is één van de bedrijven die op basis van Mercedes-Benz bijzondere trucks op maat maakt. Vergelijk het met wat Wierda en Maurer voor MAN doen, of Terberg Techniek met Volvo. Op de IAA is de Paul stand altijd aan de buitenkant van de Daimler-hal te vinden, zo ook in 2018. Eén van de daar getoonde trucks was deze bijzondere Mercedes-Benz Zetros.
Mercedes-Benz Zetros
Deze Zetros is een 8×8. Deze is als 4×4 van de band in Wörth afgerold. Vervolgens heeft Paul daar een aangedreven en gestuurde 9-tons achteras achter aan geplaatst en een 13 tons aangedreven ‘doordrijachteras’. Het laadvermogen is daardoor verhoogd naar maximaal 22 ton. Wat ik persoonlijk nog karig vind voor een 8×8, maar in de praktijk zal hij ongetwijfeld meer meekunnen zeulen
Mercedes-Benz Zetros
De Zetros is uitgerust met een Allison HD 4500 P automaat. De wielbasis (tussen as 1 en 2) meet 475 centimeter. Rondom staat hij op 525 / 65 R 20,5 banden.
Mercedes-Benz Zetros

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *