Pier’s primeurs: DAF XF van Alb. Douma Transport Workum

Bedrijfswagen Service Friesland mocht begin deze week de sleutels overhandigen van deze mooie DAF XF 480 FT aan Douma Transport in Workum.

In de DAF XF 480 FT heeft Douma gekozen voor een sterke PACCAR MX-13 motor, 355 kW/483 pk, met een handgeschakelde versnellingsbak met 16 versnellingen en een achterasverhouding van 2,21. Hiernaast is de DAF XF uitgevoerd met een Eco Performance modus, welke zorgt voor een perfecte balans tussen rijeigenschappen en een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Verder is de DAF XF nog uitgevoerd met een remprestatiebewaking, een MX-engine brake, een parkeerrembediening met test positie en een aangedreven achteras met schijfremmen.

Tekst: BSF
Foto: Pier van Solkema. Omdat Pier vaak de eerste is die een truck ‘in het wild’ op de foto heeft, krijgt hij een eigen categorie op de blog. Dit is het eerste deel daarvan.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *