Toyota IQ Disco

Persoonlijk heb ik (Martijn Manrho, red.) goede herinneringen aan de Toyota IQ, een geinig klein wagentje wat bijna net zo breed als lang was. Maar klein betekent niet slecht uitgerust, als je voorin zat voelde het als een grote auto, lekker breed, mooi afgewerkt en een fijn dashboard, en dan keek je naar achteren en was de achterklep binnen handbereik. Desalnietemin heb ik het karretje regelmatig gehuurd bij de Toyota dealer en heb er flinke afstanden mee gereden.

Maar goed, jullie zijn hier niet voor een verhaal over een gehuurde IQ jullie zijn hier omdat jullie een IQ hebben gezien die eruit ziet als een discobal. En dat klopt helemaal, beplakt met een enorme hoeveelheid kleine spiegeltjes is dit geen auto die je op een zonnige dag tegen wil komen.

Van binnen is de Disco IQ echter helemaal een verhaal apart want hij voorzien van een flinke installatie. Ze hebben namelijk 15 inch bassreflex subwoofer een tweekanaals mixer en twee Numan NDX 800-spelers in de IQ weten te proppen. De installatie levert 1.ooo wat vermogen en kan evenveel herrie maken als een donderslag of een zware boorhamer, namelijk 130 decibel.

Wat helaas niet te zien was zijn de Lamborghini-achtige vleugeldeuren waarmee deze IQ is uitgerust.

De Disco IQ werd voor het eerst getoond op het Köln Rockt’-festival in 2010. Tegenwoordig staat de Disco IQ te glimmen van plezier in de Toyota Collection in Keulen.

Op foto’s die komen van de mediawebsites van Toyota is hij in volle glorie te zien. Vleugeldeuren, speakers op het dak en een draaitafel aan de achterzijde.

Bron van de foto’s: eigen materiaal, Toyota Deutschland medienportal

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *