Electrische knuffel: MIA EV79

Als er een prijs zou bestaan voor auto met het hoogste knuffelgehalte dan zou deze MIA EV79 hele hoge ogen gooien. MIA kende een kort bestaan, in 2010 ontstaan uit de splitsing Heuliez groep. En ging in 2014 failliet.

Je kon de MIA’s in 3 verschillende versies bestellen, een korte, een lange en een bedrijfswagenuitvoering. Qua aandrijving was er weinig te kiezen, een 18Kw motor zorgde voor een top van 100 kilometer per uur, optioneel kon een 12Kw accu worden besteld in plaats van de 8Kw waardoor de topsnelheid steeg naar 125 kilometer per uur.

Voor zover ik na heb kunnen gaan is deze MIA op deze foto’s de enige MIA op Nederlands kenteken. De foto’s van de MIA op Belgisch kenteken komen van medeblogger Jan Clevering.

Update: ik had de foute informatie qua toelatingen, we komen nu (30 december 2018) op 4 stuks op NL kenteken. Met dank aan TTM voor de tip met betrekking tot een van die 4.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *