Schot aan de hijs bij de Green Ocean

MAN TGS 2nd gen
Onlangs was de Green Ocean in het Spaanse nieuws. In de middag van 17 december 2018 was het schip stuurloos geraakt in de wateran van Boiro in Ria de Arousa, bij een mosselboerderij. Een dag eerder was er nog een reparatie aan het schip uitgevoerd in de haven van Vilagarcía, maar blijkbaar niet goed genoeg. Hij is weer terug gesleept naar de haven, wederom gerepareerd en vervolgens op 19 december weer richting Harlingen vertrokken. Daar werd het schip 22 december afgemeerd en maakte ik deze foto’s op eerste kerstdag.
Liebherr LTM1070
De Green Ocean vaart onder de vlag van de Bahama’s in de weken voor hij naar Harlingen ging is hij onder andere door het Panama-kanaal gevaren en heeft hij havens in Ivoorkust en op de Canarische Eilanden aangedaan. De green Ocean is 17 meter breed en 108 meter lang.
MAN TGS 2nd gen
De kranen die er met de kerst naast stonden waren beide van Schot Verticaal Transport. Het gaat om een Liebherr LTF1060 op een door Wierda aangepast MAN TGS 2nd gen chassis en een Liebherr LTM1070.
Liebherr LTM1070MAN TGS 2nd genLiebherr LTM1070MAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd gen
Naast de Green Ocean ligt Gerd, de nieuwste aanwinst van Spaansen, die omgebouwd wordt tot zandwinschip.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *