Met de elektrische bus naar station Den Haag Centraal


Na foto’s te hebben gemaakt van de vuurstapels op Scheveningen en Duindorp zag ik (Erik Zalm, red.) deze elektrische bus van de HTM op het eindpunt van het Norfolkterrein staan, daar heb ik een paar foto’s van gemaakt, en ik kon gelijk mee rijden naar station Den Haag Centraal, als passagier zit je als een vorst in de elektrische bus, je hebt geen last van schokken en geen geschud, zondag 9 december is de eerste elektrische bus in Den Haag gaan rijden. HTM heeft voorlopig 8 van deze zero emissie bussen gekocht. HTM wil met dit nieuwe type bus ervaring opdoen en op basis hiervan geleidelijk overgaan op een complete vloot met zero emissie bussen. Door dit gefaseerd te doen, kan HTM de keuze afstemmen op de allernieuwste technologische ontwikkelingen. De nieuwste bus is van het type VDL Citea SLF-120 Electric. De bus is 12 m lang, 2.55 breed de bus heeft 24 vaste zitplaatsen en 7 opklapbare stoelen. Verder is de bus voorzien van een zogenaamde Qstraint, een nieuw bevestigingsmiddel voor een rolstoel. De bus heeft een actieradius van ca. 120 km.


Tekst en foto’s Erik Zalm.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *