Ter Linden koopt Scania 8×4 V8 trekkers

Windmolen transportspecialist Ter Linden Transport B.V. uit Doetinchem is het 50-jarig jubileumjaar van de Scania V8-motor goed begonnen. Het bedrijf nam twee Scania V8 8×4 zwaar transporttrekkers in gebruik. Een met 730 pk en een ‘lichtere’ 580 pk variant. Beide voertuigen zijn voorzien van de hoogste S-cabine in full spec uitvoering en volledig toegesneden op het transport van onderdelen van grote windturbines door heel Europa. Het zijn de eerste Scania’s sinds lange tijd binnen het bedrijf.
Scania S580
De door Scania Gaanderen geleverde voertuigen hebben een 8×4 tridem configuratie met naafreductie, retarder en Opticruise. Deze zijn alle zwaar uitgevoerd i.v.m. de hoge treingewichten. In verband met de beperkte ruimte aan het chassis is de auto voorzien van een kastenwand met een geïntegreerde brandstoftank van SB-components. Deze kastenwand herbergt een extra accuset met zonnepanelen op het dak van de opbergkist.
Scania S-serie
De hoogste S-cabine is optimaal uitgerust voor een langer verblijf in de auto: lederen bekleding op de premiumstoelen (de bijrijdersstoel is draaibaar), infotainment met navigatie, 7” dasboardscherm, DAB+, standkoeling, koelkast, koffiezetter, magnetron en TV. Het exterieur is voorzien van het LED-pakket en een camerasysteem met een viervoudig splitscreen zodat men op 1 scherm 4 camera’s kan weergeven.
Scania S730
Ter Linden Transport, gevestigd in Doetinchem, is een toonaangevende dienstverlener die jaarlijks meer dan 200 windturbines vervoert in heel Europa. Het transport over de weg van de onderdelen van windturbines, torens tot 100 meter hoog, rotorbladen van 65 meter en machinehuizen van meer dan 80 ton vergt maanden van nauwkeurige planning. Zeker wanneer het transport plaatsvindt via verschillende Europese landen, is tijdige voorbereiding vereist. Europa kan een handelsgebied zijn, maar in elk land zijn er verschillende regels voor speciaal transport.
Scania S-serie
Ter Linden Transport is begonnen als een sleep- en bergingsbedrijf voor vrachtwagens en sinds begin jaren negentig gespecialiseerd in het transport van windturbines. De prominente gele vrachtwagens en verschillende soorten opleggers, die de meeste speciaal zijn ontworpen, waardoor ze de meeste windturbinecomponenten die tegenwoordig op de markt zijn kunnen vervoeren.
Scania S580
Ondanks het feit dat men nog maar weinig ervaring op de weg heeft kunnen opdoen met de geleverde voertuigen heeft men er toch al voor gekozen om nog een derde voertuig te bestellen. En dit persbericht hebje wellicht al bij collega’s gelezen, de trucks zag je voor het eerst hier op de blog.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *