Lifan 620 in Leeuwarden

Onlangs spotte ik op een industrieterrein in Leeuwarden, in een hoekje waar ook een aantal bedrijven zitten die met enige regelmaat gebruikte personenwagens naar Afrika exporteren, deze Lifan 620. Toen ik daar voor deze blogpost op googlede, kwam Google met de suggestie “What is the price of the Lifan 620 in Ethipia?” Eigenlijk zegt dat al heel veel.

Lifa is een zelfstandige Chinese autofabrikant. Ze presenteerde de 620 in 2009. De vierdeurs sedan is uitgerust met een 1587 cc viercilinder motor die 116 pk levert.

De Lifan 620 wordt niet alleen in China gebouwd. In Rusland assembleert Derways de auto, die daar als Lifan Solano verkocht wordt. Ook in Tunesië wordt de auto gebouwd, onder andere voor bepaalde Europese markten, de 620’s die daar van de band lopen luisteren naar de naam Martin Motors MM620. Tot slot wordt er in Iran nog een aangepaste versie gebouwd, met een 1,8 liter motor, door Kerman.One Response

  1. Jan Clevering 7 februari 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *