Het Digitaal Museum: BharatBenz 1617R

Bharat-Benz 1617R
BharatBenz is het merk binnen de Daimler groep die zich op de Indische markt richt. Door Indische engineering te combineren met Duitse en Japanse onderdelen weten ze de aansluiting op deze bijzondere markt goed te vinden. In de periode tussenhet oprichten van het merk in 2012 en de IAA van 2018, zijn al 75.000 trucks en bussen door het merk gebouwd.
Bharat-Benz 1617R
De BharatBenz 1617R is een model uit de Medium Duty Truck range, vooral bedoeld voor distributie-verkeer. Ook in India groeit de e-commerce sector enorm, deze truck speelt daar op in. De meeste modellen van BharatBenz dragen een Mercedes-Benz Atego cabine. Dit is daarop een uitzondering: de cabine stamt, weliswaar in verlengde vorm, van de Fuso Canter.
Bharat-Benz 1617R
De type-nummering is in lijn met het moederbedrijf, de truck heeft dus een GVW van 16 ton en een motor van 170 pk.
Bharat-Benz 1617R

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *