Het Digitaal Museum: FSO Polonez Caro


De FSO Polonez was technisch grotendeels gelijk aan de Fiat 125, maar met een door Zbigniew Watson, Giorgetto Giugiaro en Walter de’Silva ontworpen veilige carrosserie. In 1991 kreeg de (in 1978 gepresenteerde) auto een facelift, deze ging door het leven onder naam FSO Polonez Caro. Deze was van buiten te herkennen aan de andere koplampen, grille en bumpers. Binnen waren het dashboard en het stuur anders, bovendien werd de auto nog veiliger gemaakt bij botsingen. Hij werd nu ook leverbaar met de onverwoestbare 1,9-liter PSA dieselmotor. In 1995 werd het Poolse staatsbedrijf FSO geprivatiseerd en overgenomen door Daewoo. In 1997 veranderde de naam in Daewoo-FSO Polonez Caro, en werd het uiterlijk nog eens gewijzigd. In 2002 viel het doek definitief voor de Polonez.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *