De Truckspotter – Iveco Pak Ezel

Onlangs stond ik (Jaco Terlouw, red.) weer eens een uurtje te fotograferen vanaf mijn favoriete spotplek langs de A27 bij Meerkerk. Zoals bekend ben ik niet bijzonder kieskeurig in het fotograferen van de langsrijdende voertuigen. De meeste vrachtauto’s, autobussen en een enkele bestelauto leg ik fotografisch vast.

Iveco Pak Ezel
In het thuiskantoor bekeek ik de ‘vangst’ van de dag op mijn computer. De foto van een ogenschijnlijk standaard Iveco Eurocargo trok mijn aandacht. Een kentekencheck op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer leverde mij wat leuke informatie op.

De Iveco heeft een rijklare massa van 3340 kg, bij een wettelijk GVW van 3500 kg. Als samengesteld voertuig is de maximale wettelijke massa van een autonome aanhangwagen 3500 kg, wat een combinatiegewicht oplevert van 7000 kg. Deze combinatie mag dus ‘gewoon’ gereden worden met B-E-rijbewijs.

Overigens heeft de Iveco een interessante nieuwe typeaanduiding gekregen. De RDW spreekt over een Iveco Pak Ezel.

Tekst en foto Jaco Terlouw.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *