Sssssst! De Mercedes-Benz eVito komt er aan


Gisteren en eergisteren beleefde de Mercedes-Benz eVito haar Nederlandse primeur op de Bedrijvencontactdagen in het WTC te Leeuwarden. Met dank aan Bouke Sieperda van Wensink Leeuwarden konden wij deze bestelwagen vandaag ook ervaren. Het blijft een vreemde gewaarwording om en auto te starten, en niet te horen of de motor aan is. Maar onderweg is dat juist fijn. Daarom hebben we ook een filmpje gemaakt dit keer. Behalve windgeruis (dat houd je altijd op de Friese klei) hoor je niet zo veel. Als je de voet van het gas haalt remt hij direct af. Optrekken gaat rap. Niet Tesla-rap, dan vliegt de lading door de bus heen natuurlijk, maar in de sprint gok ik dat hij de diesel-broertjes goed aan kan. Op andere klokjes en gegevens in het dashboard na is de eVito zo goed als identiek aan zijn dieselbroer ook. De cabine is net zo comfortabel en de laadruim is net zo groot. De actieradius had groter mogen zijn, maar dat is bij iedere elektrische auto nog aan de orde natuurlijk.
Mercedes-Benz Vito
De actieradius is 150 kilometer met een volledig opgeladen batterij. Veel Vito-rijders zullen daar niet genoeg aan hebben, maar voor transport in de binnenstad en bijvoorbeeld servicemonteurs is dit vaak ruim voldoende. De 7,2 kW oplaadcapaciteit zorgt er voor de de batterij in een uur of zes weer helemaal vol zit. Het vermogen van de eVito is 84 kW (114 pk) en het koppel is 300Nm. De topsnelheid ligt op 120. Het laadvolume is zes kubieke meter, daar mag je dan 1.073 kilogram in stouwen.
Mercedes-Benz Vito
De meeste Vito’s zullen de komende jaren nog met een dieselmotor verkocht worden, maar het is mooi dat er nu een alternatief is. Zeker een bedrijf als PostNL, wat al flink inzet op elektrificatie van gaar wagenpark, zal hier iets mee kunnen. Het was hoe dan ook weer een bijzondere ervaring om in deze besteller te rijden! Mercedes-Benz VitoMercedes-Benz VitoMercedes-Benz VitoMercedes-Benz VitoMercedes-Benz VitoMercedes-Benz VitoMercedes-Benz Vito

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *