Het Digitaal Museum: Opel Corsa Irmscher Spider


Na de start van de verkoop in maart 1984 kon de Irmscher Spider met alle seriematige motoren en uitvoeringen van de Opel Corsa A bij Duitse Opeldealers besteld worden. Er zijn zo’n 1500 stuks in totaal gebouwd. Je kon het qua styling en tuning erg bont maken, deze kanariegele cabrio is voor jaren ’80 Duitse tuning begrippen nog erg bescheiden qua opvallendheid.

De driedeurs hatchback carrosseriën werden, zonder achterklep en binnenbekleding, direct vanuit de Spaanse Corsa-fabriek naar Irmscher gebracht, waar ze tot Spider omgebouwd werden. Uiteraard ging het dak er af, er werden meerdere verstevigigen aangebracht en op de B-zuil werd een met schuim bedekte rolbeugel aangebracht. Strikt gezienis het geen cabrio: het stofdakje heeft geen mechanisme, maar moet met de hand op de auto geknoopt worden. Ergo: Spider.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *