Truckpull testdag Nederhemert 2019


Testdag Nederhemert . De afgelopen jaren wordt een week voordat het VTN truckpulling seizoen begint in Nederhemert een testdag georganiseerd door de Oranjevereniging Oranje Trouw in Nederhemert dit is een van de vaste banen in Nederland.

Op deze dag hebben de teams de mogelijkheden om de veranderingen te testen dit jaar waren er 12 trucks aanwezig.
De grote verandering van seizoen 2019 is dat de trucks nu max 8,5 ton wegen het vtn klassement was 9,5 ton maar dat is in 2 stappen teruggebracht naar 8,5 ton dit omdat de sleepwagens het minder zwaar hebben alles stil te zetten en het 2e punt is dat de banen minder preparatie nodig hebben tijdens de wedstrijd en dit weer kwa tijd gunstiger uitkomt. Maar het betekend ook dat je minder gewicht hebt om te verdelen en dus je balans ook anders wordt. Een mooie dag dus om te zien wat de trucks nu doen.

Mooiste runs waren voor mij die van team van Donselaar uit Scherpenzeel ken ze allemaal goed en hun hebben vorig jaar ook hier maiden run met de Little King 2.0 gereden vorig jaar kijken hoe en wat en testen met het commenrail systeem. vorig jaar zat er een goede 45 meter in.

Dit jaar naar aanpassingen ging de truck met zijn 1e run dit jaar ruim de 90 meter voorbij en na nog wat bijstellen stond er met de 3e run de 1e Full Pull op het bord na 5 jaar bouwen. Dat was wel een kippenvel momentje. Maar op een testdag gaat er ook wel eens wat stuk , dus er zijn ook teams met huiswerk naar huis gegaan. Daarna nog even bijgepraat bij Van Tuijl in nieuwwaal en een biertje in het zonnetje genomen. Waar een deel van het team ondertussen de bak van de Hulk loshaalde aangezien er daar koppelings problemen zijn en hij vrijdag wel weer in Herwijnen moet staan om zijn kampioensplaats te verdedigen.


Tekst en foto’s Erwin Visser.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *