Volvo FH 500 8×4 voor bergingsbedrijf Steenhoven

Steenhoven Garage- en Takelbedrijven heeft een Volvo FH 500 8×4-bergingstruck in gebruik genomen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center in Rotterdam.
Volvo FH 4th gen
“Deze truck zetten we in om in opdracht van Rijkswaterstaat trucks, bussen en touringcars te bergen”, vertelt mede-eigenaar Henk van der Steenhoven. “Daarnaast zorgen we in opdracht van bijvoorbeeld transportbedrijven en dealers, waaronder Volvo Group Truck Center, voor transport van voertuigen die in het buitenland zijn gestrand. Dat doen we in een straal van zo’n 500 kilometer rond Rotterdam, al komen we ook wel eens in Zuid-Frankrijk en Spanje. Indien gewenst, nemen we een vervangende truck mee zodat de chauffeur verder kan en halen we de defecte truck terug naar Nederland.”

I-Shift-versnellingsbak
De Volvo FH 500 8×4-bergingstruck is onder meer uitgerust met Volvo’s automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift, chassis met innerliner en bladgeveerde 9-tons vooras. “Het is een heerlijke truck om mee te rijden en te werken”, zegt Van der Steenhoven. “De I-Shift maakt Volvo echt uniek. Het maakt het rijden zoveel makkelijker en comfortabeler. Deze truck is de opvolger van onze vorige Volvo-truck. Die had ook al een I-Shift, maar je merkt dat deze versnellingsbak alweer verder door is ontwikkeld. Het rijcomfort is nog beter geworden, evenals het bedieningsgemak dankzij alle schakelaars die binnen handbereik zijn.”
Volvo FH 4th gen
Specifieke configuratie
In samenspraak met Henk van der Steenhoven heeft Volvo Group Truck Center de configuratie van de Volvo FH nauwkeurig afgestemd op de specialistische opbouw, die is verzorgd door De Groot Techniek. “Dankzij de twee 20-tons lieren en een arm die tot 4,5 meter uitschuifbaar is, kunnen we met deze truck alles boven de 3,5 ton bergen, van trucks tot bussen en touringcars.” Bij het bepalen van de configuratie was er speciale aandacht voor de remmen. Van der Steenhoven: “Volvo Engine Brake Plus en compact retarder zorgen voor extra remkracht, een belangrijke voorwaarde om gestrande voertuigen veilig te kunnen vervoeren. Er hangt wel een paar ton achter de truck en dan is het zaak om voldoende remkracht te hebben.”

Globetrotter-cabine
Om het bergingswerk veilig te kunnen doen, is de truck uitgerust met verstralers en zwaailampen. Het intelligente klimaatsysteem I-ParkCool draagt bij aan een aangenaam werk- en rijcomfort. Verder biedt het Driver-pakket de chauffeur luxe voorzieningen in zowel het interieur als het exterieur van de cabine. Het Rest & Relax-pakket, ingericht op twee personen, voorziet onder meer in extra opbergruimte, een standkachel en dimbare interieurverlichting. Ook aan veilige communicatie onderweg is gedacht met een mediapakket met spraakbesturing en bluetooth-aansluiting om handsfree te kunnen bellen. “De truck is, mede door de Globetrotter-cabine, echt een visitekaartje voor ons bedrijf”, zegt Van der Steenhoven.

Volvo Action Service
Mochten de chauffeurs van Steenhoven zelf onverhoopt een keer te maken krijgen met een calamiteit onderweg dan kan met een druk op de knop hulp worden ingeschakeld via Volvo Action Service. Voor het onderhoud kijkt Volvo Group Truck Center op afstand mee. Dankzij de telematics gateway is het voertuig direct verbonden met de werkplaats. “Wij werken al sinds begin jaren ’90 samen met Volvo Group Truck Center, waar we ook groot onderhoud en keuringen laten doen. Dat gaat uitstekend. We zijn niet alleen klant, maar voeren dus ook bergingsopdrachten voor hen uit. Die wisselwerking gaat heel goed, we weten wat we aan elkaar hebben. Wat ons allebei kenmerkt, is dat we kwaliteit leveren en dat werkt in dit geval twee kanten op.”
Volvo FH 4th gen
Over Steenhoven
Steenhoven is naast het bergen van vrachtwagens en bussen ook gespecialiseerd in het bergen van personenauto’s. Het bedrijf bestaat sinds 1928 en heeft twee vestigingen, in Pernis en Heenvliet, en dertien medewerkers. Steenhoven beschikt over drie vrachtwagen- en vijf personenwagenbergingsvoertuigen. “We bergen en transporteren ongeveer 1500 trucks en bussen en zo’n 3000 personenwagens per jaar”, zegt Van der Steenhoven. “Wij staan 24/7 klaar voor onze opdrachtgevers. Verder hebben we drie telescoopkranen in de verhuur en hebben we bij beide vestigingen een universeel garagebedrijf voor onderhoud en reparatiewerkzaamheden aan personenwagens en lichte bedrijfswagens.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *