Truckpulling Merksplas 2019


Na in de ochtend bij De Haan foto’s gemaakt te hebben (die komen morgenvroeg op de blog, red.) ben ik (Erwin Visser, alweer die vervelende red.) naar Renswoude gegaan waar we met de groep aan het testen geweest zijn met een nieuw onderdeel op het Truckstar Festival: dus naast de caravanrace gaan we nog wat anders doen.

Maar goed, halverwege de middag was het tijd om de neus richting Merksplas te zetten dit is eigenlijk 1 van mijn favoriete wedstrijden geworden door de jaren heen. Ik kwam er in 2013 het eerst, toen was het nog een zandbak waar je niks van kon maken. Sinds een paar jaar ligt een een kleibaan en daar worden elk jaar verrassende uitslagen neergezet. Dit jaar was hij in het begin wat los en stoffig maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de baan beter, wat het voor de teams weer lastig inschatten maakte. De voor mij opvallende dingen waren dat 2 van de torpedos deze wedstrijd twee keer gereden hebben en mooie afstanden neer zetten. Dat waren team Donselaar en Murphy’s Law. Tweede verrassende punt was dat er in de finale een paar trucks uit de middenklasse omhoog kwamen, die zaten met balans en vermogen weer gunstiger in de tweede ronde dan de kanonnen.

Uiteindelijk kwam er wel een superfinale, waar vier aan elkaar gewaagde Volvo 18-liters het op de baan met elkaar uit mochten vechten.


Het complete verslag en uitslagen vind je hier. Tekst en foto’s Erwin Visser.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *