Corvette kitcar: Kellison Astra X 300 GT


In 1959 richt Jim Kellison de ‘Kellison Engineering and Manufacturing Company’ op in het Californische stadje Folsom (Ja, dat is inderdaad waar die gevangenis van Johnny Cash staat). Daar begint hij onder de merknaam Kellison auto’s en kitcars te bouwen. In 1969 verlaat Jim zijn eigen firma om ‘Kelmark Engineering’ op te richten, een nieuw kitcar-bedrijf. In Lincoln gaat de Kellison Inc. nog tot 1972 verder met de bouw van de Kellison kitcars. Bijzonder aan de Astra X 300 GT is dat hij gebaseerd is op de Chevrolet Corvette, in plaats een kever, zoals het gros van de toenmalige kitcars. Het exemplaar op bovenstaande foto is in Technik Museum te Sinsheim te bewonderen. Hij stamt uit 1968.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *